İsrail'in Salı gününden bu yana devam eden hava saldırıları nedeniyle Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 100'e yükseldi.
Filistinli kaynaklar, dün geceki hava saldırılarında 7 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve ölü sayısının 100'e yükseldiğini açıkladı.

İsrail'den gelen yazılı açıklamada ise, şu ana kadar Gazze'de ölenler arasında "onlarca terörist" olduğu belirtildi. Hamas'ın roket saldırılarının sürdüğünü belirten İsrail, Salı gününden bu yana 500'e yakın roketin İsrail topraklarına isabet ettiğini belirtti.
Filistin Sağlık Bakanlığı ise, şu ana kadar hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun'masum siviller' olduğunu belirtiyor.

Hamas üyeleri tarafından ateşlenen roketlerin büyük kısmı İsrail'in hava savunma sistemi tarafından havada imha ediliyor.
Ancak dün gece Aşdod kentine yakın bir yerde benzin istasyonunun roketlerle vurulduğu bilgisi de geldi. Şu ana kadar roketler nedeniyle can kaybı meydana gelmiş değil. Dün ABD Başkanı Barack Obama İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu'yu aramış ve ateşkese ABD'nin aracılık yapabileceğini söylemişti.

Dün gece İsrail'e yönelik saldırılar sadece Gazze'den de gelmedi. Lübnan ordusu, ülkenin güneyindeki militanların İsrail'in kuzeyine 3 roket attığını doğruladı. İsrail ise, atılan roketlere topçu atışlarıyla karşılık verdi.

Netenyahu ile telefon görüşmesi yapan ABD Başkanı Obama, "Kasım 2012 ateşkes anlaşmasının tekrar uygulanabilmesi için ABD olarak gerekenleri yapmaya hazırız" demişti.

Her ne kadar hem Birlşemiş Milletler'den hem de birçok ülkeden ateşkes çağrısı gelse de, İsrail Başbakanı Netenyahu, "Hamas'ın terör etkinliği ortadan kaldırılana kadar operasyonlar sürecek" diyor.

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik olası bir kara harekatı için bölgeye 20 bin askerlik takviye güç sevk etmişti.

BBC'nin Kudüs temsilcisi Kevin Connolly, kara harekâtının İsrail iktidarı için büyük bir 'siyasi kumar' olacağını söylüyor ve ancak ordunun Gazze'de açık bir zafer elde etmesi durumunda Netenyahu'nun üzerindeki baskınıun azalabileceğini ifade ediyor.
2012 yılında Hamas ve İsrail arasındaki çatışmaların ardından Mısır arabuluculuğu ile bir ateşkes sağlanmıştı.

Bugün Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen yazılı açıklamada İsrail'in hava saldırıları kınandı ve "Ortantısız ve gereksiz askeri güç kullanımı masum sivillerin ölümüne yol açıyor" denildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, dün Yozgat'ta yaptığı konuşmada "İsrail zulümden vazgeçmiyor. Bütün dünyayı, Birleşmiş Milletler'i bu zulmün durdurulmasına davet ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den gelen yazılı açıklamada ise, "İsrail Gazze’ye hava saldırılarını durdurmalı, kara harekâtı yapmaya kesinlikle tevessül etmemelidir" dendi.