Macaristan'da bir kadın kameraman, kucağında oğlu ile polisten kaçmaya çalışan sığınmacı babayı, çelme atarak yere düşürdü. Çocuklara tekme attı.

Macaristan'ın Sırbistan sınırındaki Roszke köyünde bekletilen 100 kadar sığınmacı, Sırbistan tarafına geçmek için koşmaya, Macar polisi de onları engellemeye çalıştı. Bu sırada yaşananları görüntüleyen Petra Lazlo adlı kadın kameraman kucağında oğlunu taşıyan bir babayı, çelme atarak yere düşürdü.

Yere düşen baba ve oğul, polis tarafından gözaltına alındı. Kameraman, baba ve oğul dışında, önüne çıkan diğer sığınmacıları da yere düşürmeye çalıştı.

Kameramanın çalıştığı Macar N1TV televizyonu, olayın ardından bir açıklama yaparak Lazlo'nun görevine son verildiğini açıkladı. Nemzeti TV'den yapılan açıklamada, "Çalışanımız, Roszke toplanma noktasında kabul edilemez bir davranış sergilemiştir. Bugünden geçerli olmak üzere sözleşmesine son verilmiştir." denildi.

Macaristan yönetimi, sığınmacıların girişini engellemek için sınıra dikenli tel çekmişti. Ülkede bulunan sığınmacılar da sık sık sivil saldırılara maruz kalıyor.