Olay yerinde basının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Gueant, bu sabah saatlerinde eve kapıdan ve pencerelerden girilerek baskın yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

 

Saldırganın banyoya saklandığını ve apartmana giren polisin üzerine acımasız bir şekilde ateş açtığını belirten Gueant, "Saldırgan elinde silahıyla bir yandan polise ateş ederken, pencereden atladı. Çatışma yaklaşık 5 dakika sürdü. Atlarken de, muhtemelen bir polis kurşununun hedefi oldu ve yerde ölü bulundu" dedi.

 

Operasyon sırasında iki polis de hafif yaralandı.

 

Muhammed Merah'ın bir hafta içinde Kuzey Afrika kökenli üç Fransız askerinin, ve bir Yahudi okulu önünde üçü çocuk bir dört kişinin öldürülmesi saldırılarının faili olduğuna ve El Kaide bağlantılı olduğuna inanılıyordu.

 

'ÖNCE SİNİR SİSTEMİ FELÇ EDİLDİ'

Operasyon öncesinde apartman dairesinin önünde üç patlama sesi duyulmuştu. Polisin terör şüphelisi Merah'ın sinir sistemini felç etmek için içeriye gaz attığı da iddia edildi. 

 

Fransız polisi dün akşamdan bu yana Merah'ın bulunduğu dairenin elektrik ve suyunu da kesmişti. Polis, terör şüphelisine karşı saldırı başlatırken, operasyonun bulunduğu bölgeye ambulans ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çatışma sırasında yaralılara müdahale etmek için böyle bir önlemin alındığı bildirildi.

 

'YAŞAM BELİRTİSİ YOK'

İçişleri Bakanı Claude Gueant bu sabah yaptığı açıklamada, 30 saatten beri bir apartman dairesinde kıstırdıkları Merah'tan yaşam belirtileri alamadıklarını söylemişti. 

 

Dün geceden bu yana şüpheliyle polisin temas kuramadığını belirten İçişleri Bakanı Claude Gueant, ''elinde silahıyla ölmek'' gibi bir duyguya kapılmış olabileceğini belirtmişti.