Fransa’nın Nice kentinde kamyonla gerçekleştirilen, 84 kişinin hayatını kaybettiği ve 100’ün üzerinde kişinin yaralandığı saldırının ardından, tüm dünyadan kınama ve taziye mesajları geldi.

Saldırıya ilk tepki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk’dan geldi.

ABD

Obama, saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Nice kentinde “düzinelerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan korkunç saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını” belirtti.

Dualarının hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle olduğunu ifade eden Obama, yaralılara da acil şifalar diledi.

Obama, Fransız yetkililere saldırının soruşturulması ve sorumluların adalete teslim edilmesi konusunda ihtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduklarını ilettiklerini kaydetti.

ABD Başkanı Obama, saldırı karşısında en eski müttefikleri Fransa ile dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

AB

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Fransa’daki saldırıya ilişkin, “Bunun hüzünlü noktası, saldırıya uğrayanların, özgürlüğü, eşitliği ve kardeşliği kutlayan insanlar olması. Hepimiz, şiddete ve nefrete karşı mücadelede mağdurların aileleri, Fransız halkı ve hükümetiyle birlikteyiz” açıklamasını yaptı.

Estonya, Letonya ve Belçika da, Fransa’nın Nice kentindeki saldırıya tepki gösterdi.

TÜRKİYE

Fransa’nın Nice kentinde yaşanan saldırıya ilişkin hükümetten ilk kınama mesajı AB Bakanı Ömer Çelik’ten geldi.

Bakan Çelik, kınama mesajını Twitter hesabından ingilizce olarak paylaştı.

Çelik, mesajında “Düzenlenen korkunç saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve onların aileleriyle birlikte. Her nerede, ne şekilde ve hangi gerekçeyle insanlığa saldırırsa saldırsın, terör her zaman acımasızdır. Birlik olmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

Başbakanlık'ın resmi Twitter hesabından ise Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde düzenlenen saldırı, "Terörizm insanlığa karşı bir suçtur. Kanlı terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" şeklinde Fransızca mesaj paylaşılarak kınandı.