28 Kasım 2012 Çarşamba 19:55
Fransa'da göçmenlere oturum izni

Fransa’da göçmenlere oturum izni verilmesine ilişkin genelge İçişleri Bakanı Manuel Valls tarafından açıklandı.

Yeni değişiklikle oturma izni almak için başvuranlardan, Fransa'da yaşadığı süreyi ispat etmesi istenecek. Buna göre ülkede 5 yıl boyunca yaşadığını ve bu sürenin son 2 yılının 8 ayında çalıştığını ispat eden kaçaklar oturum alabilecek. 3 yıl Fransa'da yaşadığını beyan edenlerden ise 2 yıl çalışma şartı istenecek.

7 yıldır Fransa'da bulunanların ise bu sürenin 8 ayını çalışarak geçirmiş olması gerekiyor. Fransa'da ailesiyle birlikte yaşayanlardan da, 5 yıl Fransa'da yaşadığını ve çocuklarından birinin 3 yıl süreyle okula gittiğini ispat edenler oturum hakkından yararlanabilecekler.

Fransa'da kaçak yaşayan 18 yaşından küçükler ise 2 yıl süreyle okula gitmiş olmaları halinde oturum izni alabilecek. "Sınır Tanımayan Eğitimciler Organizasyonu" ise kaçak durumundaki tüm lise öğrencilerine oturma izni verilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca 16 yaşından küçük Fransa'ya giriş yapmış tüm göçmenlerin de oturma hakkından yararlanması öngörülüyor.

Son Güncelleme: 29.11.2012 14:46
Anahtar Kelimeler:
GöçmenFransaOturum Izni
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Yorumlardan doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderene aittir.
Avatar
Zulkuf kaya 4 yıl önce

Merhaba Ben 20 nisan 2000 d'en beri fransada yim halen oturma iznim yok 54 ay resmi calistim yine vermediler durust calisana degil bos insanlara veriyorlar fransizcam da normal

Avatar
Ömer öngüç 3 yıl önce

2 yıldır Fransadayım oturumum yok..!