Ukrayna'lı feminist örgüt FEMEN'in aktivistleri, Fransa'nın başkenti Paris'te dindar fanatiklerin ve milliyetçilerin saldırısına uğradı.

Fransa'da eşcinsel evliliğe ve eşcinsellerin evlat edinmesine müsaade eden yeni kanun hazırlığına dair hükümetin yaptığı teşebbüsleri protesto eden grubu protesto eden FEMEN aktivistlerine Katolikler saldırdı ve üyeler darp edildi.   

FEMEN: IN GAY WE TRUST (EŞCİNSELLERE GÜVENİYORUZ)

Rahibe kostümleriyle miting alanına gelen FEMEN üyeleri, burada soyunarak bedenlerine yazdıkları "In Gay we trust" yazılarıyla modern ülkelerin aile ve evlilik gibi konularda ortaçağ düşünceleriyle, insanların tercihlerine burunlarını sokmamaları gerektiğini belirttiler.

Aktivistler, bu eylemleriyle, zombiye benzettikleri dindar ve muhafazakar Fransızların cinsel özgürlüklere karışmamaları gerektiğini dile getirdiler.

FRANSA'DAKİ YASA KARŞITLIĞI

Fransa'da eşccinsel evlilik ve eşcinsel ailelerin evlatlık çocuk alabilmelerine müsaade eden kanunun yürürlüğe girmemesi için dindar ve milliyetçi Fransızlar çok sayıda protesto gösterisi başlatmış durumda.

Paris, Lyon, Marsilya ve Tulus gibi büyük şehirlerde toplanan on binlerce Fransız vatandaşı Cumhurbaşkanı François Hollande'ın gay ve lezbiyen evliliğine müsaade edecek yeni bir kanun hazırlamasına verdiği desteği protesto etti.

Papa 16. Benedikt de tarışmalara ortak oldu ve yasaya karşı olduğunu, olunması gerektiğini söyledi.