Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün gece keşif uçaklarının tespit ettiği hedeflere Fransız savaş uçaklarının operasyon düzenlediğini duyurdu.

Böylece Fransa da IŞİD'i Suriye'de hedefleyen ülkeler arasına girmiş oldu. ABD'nin yanı sıra İngiltere de Suriye'de IŞİD'e yönelik hava operasyonları düzenliyordu.

Hollande'ın yazılı açıklamasında "Fransa operasyonu bölgesel ortaklarla koordinasyon içerisinde gerçekleştirmiştir" deniyor.

Açıklamada "Ülkemiz DAEŞ'in (IŞİD) yarattığı terörist tehditle mücadele konusundaki kararlılığını göstermiştir. Ulusal güvenliğimiz söz konusu olduğu zaman operasyonları düzenleyeceğiz" ifadeleri de yer alıyor.

FRANSA VE İNGİLTERE’DEN SURİYE ADIMI               

Hollande, Eylül ayının başında Irak'ta devam ettirdikleri hava operasyonlarını Suriye'ye doğru genişletmek için çalışmalar yürüttüklerini açıklamıştı.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon bir yılı aşkın süredir Irak ve Suriye'de IŞİD hedeflerini vuruyor. Ancak yakın zamana kadar İngiltere ve Fransa koalisyon güçlerine desteğini Irak ile sınırlı tutuyordu.

Eylül ayının başında İngiltere ilk kez Suriye hava sahasında IŞİD hedeflerinin vurulduğunu açıklamış ve IŞİD üyesi iki İngiltere vatandaşının öldürüldüğünü duyurmuştu. (BBC Türkçe)