Fransa'nın kuzeyindeki Normandiya kentinin Saint Etienne du Rouvray bölgesinde bulunan bir kiliseye bıçaklı iki kişi tarafından saldırı düzenlendi.

Fransa'nın Normandiya kentindeki bir kiliseye giren bıçaklı iki kişi içeridekileri rehin aldı.

Rehine krizinin ardından bölgeye gelen Fransa polisi, düzenlediği operasyonda iki saldırganı öldürdü.

Bölgeden gelen haberlere göre, saldırganlar tarafından rehin alınan rahibi hayatını kaybetti, diğer rehineler ise yaralandı.

Reuters'a bilgi veren polis yetkilileri, kilisede dört ila altı rehine olabileceğini belirtmişti.
 
France 3 kanalı, rehin alınanlar arasında kilisenin rahibi ile burada bulunan rahibeler olduğunu aktarmıştı.

France 3 kanalı, rehin alınanlar arasında kilisenin rahibi ile burada bulunan rahibeler olduğunu aktardı.

HOLLANDE: SALDIRGANLAR IŞİD’LE BAĞLANTI OLDUKLARINI İDDİA ETTİ
 
Bu arada bıçaklı saldırının hedefi olan kiliseyi ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yaşananları 'alçak bir terör saldırısı' diye niteleyerek kınadı. Fransa'daki Katolik kilisesine de desteğini bildiren Hollande, bu saldırıyla tüm Katoliklerin hedef alındığını belirtti.
 
Saldırganların 'IŞİD'le bağlantılı olduklarını' söylediklerini aktaran Hollande, 'Fransa'nın IŞİD'le tüm yollarla savaşması gerektiğinin' altını çizdi.
 
KİLİSE SALDIRISINI IŞİD ÜSTLENDİ
 
Hollande'ın bu açıklamasından dakikalar sonra IŞİD’e yakınlığı bilinen Amaq, Fransa’daki kilise saldırısını iki IŞİD militanının düzenlediğini duyurdu.

VALL: TÜM FRANSA YARALANDI
 
Fransa Başbakanı Manuel Valls de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tüm Fransa ve Katolikler yaralandı. Bir arada duracağız" diye yazdı.

VATİKAN: PAPA, NEFRETİN EN RADİKAL ŞEKLİNİ KINIYOR
 
Saldırıya bir kınama da Katolik Hristiyanların merkezi Vatikan'dan geldi. Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi tarafından yapılan açıklamada, "Bu korkunç saldırının Tanrı sevgisinin dile getirildiği bir kilisede yapılmasından ötürü şaşkınız" denildi.
 
Lombardi, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in 'bu saçma şiddetin acı ve korkusunu hissettiğini' belirterek Papa'nın 'nefretin bu en radikal şeklini kınadığını' kaydetti.

(Kaynak: Sputnik)