Fransa Başbakanı Manuel Valls, Ermeni Soykırımı’nın 100’üncü yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen seremonide yaptığı konuşmada, Suriye ve Irak’taki Hristiyanlara yönelik soykırım tehlikesine dikkat çekti.

IŞİD'İN KATLİAMLARI

IŞİD'in Doğu Hristiyanları olarak da adlandırılan başta Asuri-Süryani-Keldani halklarına yönelik katliamlarına değinen Valls, “Ortadoğu Hristiyanları yok edilmekle karşı karşıyalar” dedi.

Valls, Hristiyanlara yönelik IŞİD kaynaklı yok etme girişimlerine son verilmesi çağrısı yaptı.

Ülkesinin her zaman ‘mazlumların yanında’ olduğunu savunan Manuel Valls, “Fransa her daim kurbanların yanındadır ve bugün kurbanlarının arasında Ortadoğu Hristiyanları da bulunmakta” dedi.

Valls, Hristiyanların yanı sıra birçok diğer azınlık grubun da IŞİD tehdidi altında olduğunu belirterek, yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun altını çizdi.

HOLLANDE ERİVAN'DAKİ ANMAYA KATILDI

500 bini aşkın Ermeni’nin yaşadığı Fransa’da dün yapılan soykırım anmalarına ek olarak, Cumhurbaşkanı François Hollande Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki anmaya katılmıştı.

FRANSA'DAKİ BİNLERCE ASURİ-SÜRYANİ-KELDANİ YAŞIYOR

Fransa’da yaşayan Asuri-Süryani ve Keldanilerin sayısı ise onbinler ile ifade ediliyor.

Doğu Hristiyanları olarak da adlandırılan Ortadoğu Hristiyanlarına destek amaçlı birçok konser düzenlenirken, IŞİD'in yaptığı katliamlara karşı duyarlılık oluşturulmaya çalışılıyor.