Fares Saadi, Hassan Abu Khaizaran, Alex Mans, Majed Jumaa, Hussam Omar ve Mohammad Abu Rabeeaa isimli altı Filistinli tutsak insanlık dışı tecrit uygulamasına karşı açlık grevi de dahil olmak üzere her türlü direniş yöntemine başvuracaklarını açıkladı.

Mahkumlarla görüşmesine izin verilen Tutsak Hakları Komisyonu (CPA) avukatı Sherine Iraqi, tutsakların haksız hücre hapislerine karşı İsrail hapishane yönetimini açlık grevine girmekle tehdit ettiklerini belirtti.

'İSRAİL ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERİ İHLAL EDİYOR'

İşgalci İsrail, tecrit uygulamasına devam ederek 2012’de tecridin kaldırılmasına yönelik anlaşmadaki sorumluluğundan kaçmakla kalmıyor aynı zamanda İşkenceye Karşı Uluslararası Sözleşme (CAT) ve Sivil ve Politik Haklar Üzerine Uluslararası Sözleşme (ICCPR) de dahil olmak üzere bir dizi uluslararası sözleşmeyi ihlal ediyor.

Tecritte tutulan mahkumların üzerindeki giysiler hariç yanlarına başka hiçbir eşya almasına izin verilmiyor. Tutuldukları hücrede tuvalet dahi bulunmayan mahkumlar tuvalete gitmek de dahil olmak üzere her türlü ihtiyaçları için gardiyanın iznine tabi olmak zorundalar.

Şu anda İsrail hapishanelerinde onbeş Filistinli politik tutsak tecrit hücrelerinde tutuluyor.

(Kaynak: isyandan.org)