Siyonist İsrail mahkemesi, FHKC lideri Saadat'a uygulanan tecridi 6 ay daha uzatma kararı aldı. Mahkemenin meşruiyeti olmadığını söyleyerek duruşmaya katılmayan Saadat, iki yılı aşkın süredir İsrail hücrelerinde tecritte tutuluyor.

RAMALLAH- Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmet Saadat'a uygulanan tecrit cezası 6 ay daha uzatıldı.

FHKC liderinin protesto ederek katılmadığı duruşmada, Siyonist mahkeme Saadat'ın cezasını 3 Kasım'a kadar uzattı.

Mahkeme kararının ardından bir açıklama yapan FHKC, Saadat'a verilen tecrit cezasını kınadı, Filistinli tutsaklarla dayanışmaya çağırdı.

FHKC açıklamasında, tecriti uzatma kararının, Filistin ve Arap dünyası ile uluslararası toplumdan Filistinli tutsaklara yönelik tecrit politikalarına son verilmesi çağrılarının yükseldiği bir döneme rast geldiği belirtildi. Açıklamada, "Bu ceza, işgalci güçlerin tecrit saldırılarına devam etmekte ısrarcı olacağını gösteriyor" denildi.

Saadat ve Filistinli tutsakların tecrit politikalarına boyun eğmeyeceğini belirten FHKC, Filistinli liderin İsrail mahkemelerini ve işgalin diğer gayrimeşru kurumlarını tanımama iradesini de selamladı. FHKC açıklaması, Filistinli tutsaklarla dayanışmayı büyütme çağrısıyla son buldu.

İKİ YILDIR TECRİTTE TUTULUYOR

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmet Saadat, 2. İntifada sırasında öldürülen dönemin İsrail Turizm Bakanına yapılan suikastı organize ettiği gerekçesiyle 25 Aralık 2008'de 30 yıl hapse mahkûm edildi.

19 Mart 2009'dan bu yana tecritte tutulan Saadat, en temel insan haklarından mahrum bırakılıyor. FHKC liderinin kitaplarına el konuluyor, gazete alması engelleniyor, hatta kantinden alışveriş yapması ve ailesiyle görüşmesi bile yasak.

Filistinli tutsaklar, başta tecrit ve izolasyon uygulamaları olmak üzere cezaevlerinde yaşanan saldırılara ve hak ihlallerine dikkat çekmek için bu ay içerisinde açlık grevi eylemi yapma kararı almıştı.

Tutsakların 3 Mayıs'ta Ramon, Aşkelon ve Nafha cezaevlerinde yaptığı açlık grevi eylemi, 7, 11, 14, 18, 21, 25 ve 28 Mayıs günlerinde tekrarlanacak.

ETHA