Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'ın, ABD Dışişleri Bakanı olduğu dönemde kişisel e-mail hesabı üzerinden devlete ait gizli bilgiler içeren yazışmalar yapmasıyla ilgili soruşturmayı yeniden açtığı bildirildi.

Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinden Senatör Jason Chaffetz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “FBI Direktörü, ajansın soruşturmayla ilgili olabilecek e-postaların varlığından haberdar olduğunu söyledi. Dosya yeniden açıldı” dedi.

FBI Direktörü James Comey, Chaffetz’e gönderdiği mektupta, “FBI’ın bu e-postaların gizli bilgi içerip içermediklerini ve aynı zamanda da soruşturmamızla ilgili olup olmadıklarını incelemek için uygun soruşturma adımları atması gerektiğine katılıyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeni elde edilen içeriklerin önemli olup olmadığını belirten Comey, soruşturmanın ne kadar süreceğini bilmediğini de sözlerine ekledi. 

İSTİHBARAT YETKİLİLERİ, CLINTON’A GİZLİ BİLGİ VERMEYİ DURDURSUN’ 

ABD istihbarat yetkililerine, normalde başkan adaylarına aktarılan gizli bilgileri Clinton’a vermeyi durdurmaları çağrısını yineleyen ABD'de Cumhuriyetçilerin önemli liderlerinden Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, “Bu sorun çözülene kadar Ulusal İstihbarat Dairesi Direktörü, Clinton’a herhangi bir gizli bilgi verilmesini askıya almalı” diye konuştu.

KAYNAK: SPUTNİK