Musul operasyonuna ön saflarda katılan Ezidi Kürtler’den Newsal Heci, önceliklerinin laik ve demokratik bir Irak olduğunu söyledi.

Türkiye’yi Musul operasyonunda görmek istemediklerini ifade eden Heci,"Laik ve demokratik bir Irak için mücadele ediyoruz. Ezidileri IŞİD’in elinden kurtaracağız, Musul’u IŞİD’den alacağız" dedi.

Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin yürüttüğü Musul operasyonunda Ezidi Kürtler de savaşıyor.

Irak ordusunun kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki cephesindeki Ezidi Kürtler, IŞİD’in Şengal’e saldırmasının ardından evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Musul operasyonunda yer alan Newsal Heci, “Irak ordusunda çok sayıda Ezidi Kürt var. Biz laik ve demokratik bir Irak için mücadele ediyoruz. Ezidileri IŞİD’in elinden kurtaracağız, Musul’u IŞİD’den alacağız. Son 8 günde Musul’un kuzeyindeki 10 köyü IŞİD’den aldık.” dedi.

‘BEDELİ NE OLURSA OLSUN MUSUL’U IŞİD’İN ELİNDEN ALACAĞIZ’

IŞİD karşıtı koalisyonun hava bombardımanlarına devam ettiğini söyleyen Heci, şöyle devam etti:

“Her gün yeni yerler alıyoruz. İlerleyişimiz devam ediyor. 80’den fazla IŞİD üyesini öldürdük. Irak ordusundan 1 asker şehit oldu, 4 askerimizse yaralandı. Çatışmalarda 2 IŞİD üyesini ele geçirdik. Onları merkezimize gönderdik. Musul merkeze varmamıza 5 kilometre kaldı. Yakında kent sınırına dayanırız. Bedeli ne olursa olsun Musul’u IŞİD’in elinden alacağız. Musul halkını IŞİD teröründen kurtaracağız.”

Heci, “Hedefimiz merkez Medine’dir. Musul merkezde 1.5 milyondan fazla insan var. Kentte siviller çok olduğu için hemen kente girmiyoruz” diye de ekledi.

TÜRKİYE’Yİ MUSUL OPERASYONUNDA GÖRMEK İSTEMİYORUZ’

IŞİD’in eskisi gibi savaşamadığını söyleyen Heci “IŞİD’in gücü kırıldı. IŞİD artık sadece bomba yüklü araçlarla ve mayınlı tuzaklarla savaşıyor. Örgüt pek savaşamadığı için bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenliyor” dedi.

Türkiye’yi Musul operasyonunda görmek istemediklerini ifade eden Heci, Irak halkının Türkiye’yi istemediğine işaret etti.

(Kaynak: Sputnik)