Romeo ve Juliet arasındaki imkansız aşkın yeşerdiği yer olan İtalya’nın Verona kenti, son zamanlarda Belediye Başkanı Flavio Tosi’nin aldığı bir kararla dünya basınına konu oldu.

250 bin nüfuslu tarihi ve turistik şehirde, yaşayan evsizlere yiyecek verilmesi ve yardım edilmesi belediye başkanı tarafından yasakandı.

Cem Akbalık'ın jiyan'da yer alan haberine göre yürürlüğe giren yasaya göre, sokakta yaşayanlara her hangi bir şekilde yiyecek verilir ve yardım edilirse 25 ve 500 avro arasında değişen para cezalarına çarptırılacaklar.

Radikal sağ düşünceleri ve yabancı düsmanlığıyla tanınan Kuzey Birligi’nden 2007′de belediye başkanı seçilen Flavio Tosi, gazetelere yaptığı açıklamalarda, şehir merkezindeki esnafın ve mahalle sakinlerinin şikayetlerini dikkate alarak böyle bir karar aldığını belirtti. La Repubblica’ya yaptığı açıklamada ise, sürekli Plaza Viviani Meydanı’nda duran sarhoş kişilerin şehrin imajını bozduğunu söyledi.

31 Kasım’a kadar geçerli olan yasaya en büyük tepki evsizlere ve yoksullara yardım eden ve akşamları şehir merkezinde bedava çorba dağıtan dernek ve yardım kuruluşlarından geldi. Ronda della Carita dernek başkanı Marco Tezza kararı daha çok evsizlere ve yoksullara yardım eden ve akşamları halka çorba dağıtan derneklerinin aktivitelerine karşı alınmış bir karar olarak görüyor.