Euro Bölgesi’ndeki 19 ülkenin liderleri, Yunanistan’ın borç krizinin çözümü ve üçüncü 'kurtarma paketi'ni alması amacıyla Brüksel’de toplandı.

Gece boyu süren ‘acil zirve’de Yunanistan, Almanya, Fransa ve Avrupa Birliği’nin yeni bir kurtarma planında uzlaşmaya varıldı.

Reuters haber ajansı, son dakika olarak Belçika Başbakanı Charles Michel’in Euro Bölgesi zirvesinde bir “anlaşma” olduğunu söylediğini geçti.

"ANLAŞMAYA ULAŞILDI"

Yunanistan basın danışmanı da konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Basın danışmanı, “Euro Bölgesi liderler zirvesinde anlaşmaya ulaşıldı” dedi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Yunanistan’ın ciddi reformlar ve mali destek ile kurtarılması için oybirliğiyle anlaşmaya varıldığını açıkladı.

'ÜÇÜNCÜ KURTARMA PLANI'

Brüksel’de yapılan zirvede Yunanistan’ın üçüncü yardım progamı kapsamında mali yardım alabilmesi için müzakerelerin başlayıp başlamaması konusu ele alındı. Yardım programının üç yıl yürürlükte kalması planlanıyor.

Yunanistan’ın mali yardım ihtiyacının 86 milyar euro dolayında olduğu tahmin ediliyor.

Program karşılığında Atina’dan Euro Bölgesi maliye bakanları tarafından hazırlanan reformları hayata geçirmesi bekleniyor.

Euro Bölgesi ve Yunanistan’ın üzerinde uzlaşıya vardığı üçüncü 'kurtarma paketi'nin detayları hakkında ise henüz ayrıntılar bilinmiyor.