Panama'nın eski diktatörü Manuel Noriega, 21 yıl aradan sonra ülkesine döndü. Ancak bu kez adresi yağmur ormanlarındaki bir cezaevi oldu. 20 yıl Amerika'da hapis yatan ve Fransa'da yargılandıktan sonra ülkesine iade edilen 77 yaşındaki Noriega, en az 20 yıl daha hapis yatacak.

 

PANAMA - Fransa'nın, ülkesine iade etme kararı aldığı eski Panama diktatörü Manuel Noriega Panama'ya döndü ve üst düzey güvenlik önlemleri altında cezaevine nakledildi. Yerel televizyon kanallarının haberlerinde, Panama'da muhalifleri infaz etme suçlamasıyla 60 yıl hapse mahkum edilen Noriega'nın Iberia havayollarına ait uçakla ülkesine döndüğü belirtildi.

 

MAHKUMİYETİ PANAMA'DA SÜRECEK


Noriega'nın havaalanından karayoluyla El Renacer Hapishane'sine nakledildiği, hükümetin bir suikast olasılığına karşı önlem olarak şaşırtma taktiği uyguladığı ve bu çerçevede hapisaneye giden konvoyda, içinde Noriega'nın bulunduğu belirtilen iki aracın bulunduğu kaydedildi.

 

İçişleri Bakanı Roxana Mendez, bu taktiğin amacının olası bir suikasti engellemek olduğunu belirterek, Noriega'nın doktoru ve savcıyla birlikte cezaevine girdiğini kaydetti.

 

Noriega, 2010 yılından bu yana Fransa'da karapara aklamak suçundan dolayı Paris Cezaevinde tutuklu bulunuyordu.

 

ABD'de daha önce uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 20 yıl hapis cezası yatan 77 yaşındaki Noriega, ülkesinde de siyasi rakiplerini infaz etmekle suçlanıyor.