1993 yılında girdiği silahlı çatışmada öldürülen Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın kardeşi Roberto Escobar, ‘Narcos’un yayıncısı Netflix’e 1 milyar dolar değerinde dava açtı.

Diken’in haberine göre, tamamen gerçek olaylar ve gerçek karakterler üzerinden kurgulanan ‘Narcos’un ilk iki sezonunuda, Forbes’ın 1989 yılında dünyanın en zengin yedinci kişisi olarak gösterdiği Pablo Escobar’ın hayatı anlatılmış, üçüncü sezonda ise hikaye Cali Karteli etrafında şekillenmişti.

Dizide bazı yanlışlar ve tutarsızlıklar bulduğunu söyleyen Roberto Escobar, önceki yıl ağabeyinin varisi olarak kendisini kaydettirmişti.

Netflix’in ağabeyinin adını ve ailelerine dair birçok detayı izin almadan kullandığını ve bunun ‘tehlikeli’ olduğunu dile getiren Escobar, hukuki işlem başlattığını duyurdu.

Netflix yetkililerinin korktuğunu ve Escobar’ın ailesine onları ‘tehditkar’ bir mektup geldiğini söyleyen Escobar, istedikleri bir milyar doları alabilmek için görüşmeleri sürdürdüklerini vurguladı.

Escobar şöyle devam etti: “Silikon Vadisi’ndeki insanlara kafa tutmaya çalışmıyorum. Onların güzel telefonları ve ürünleri var. Ama hiçbiri Medellin veya Kolombiya’daki kaostan canlı çıkmış değiller. Ben bunu başardım.”

Escobar, Netflix’ten bekledikleri ödemeyi alamamaları durumunda kanalın ‘küçük programını’ kapatacaklarını ekledi.