Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, savaş sona erince Suriyelilerin ülkelerine döneceğinden emin olduğunu belirterek, “O zaman Suriye yeniden doğacak” dedi. 

Hürriyet’in İtalyan Il Giornale gazetesinde yayınlanan mülakattan derlediği habere göre Esad, Batılı ülkeleri Suriye’deki savaşı ‘doğrudan veya dolaylı’ olarak desteklemekle suçladı: “Avrupa’daki mülteci krizi ve terör olayları Avrupalı ülkelerin kendi suçu. Sorumlular ve hükümetler kendi çıkarlarına, kendi halklarının çıkarına aykırı hareket ediyorlar.”

Ülke dışındaki yurttaşlarının savaşın ardından Suriye’ye döneceğine inandığını belirten Esad, “Onların sizin kendi ülkenizde vereceğiniz desteğe ihtiyacı yok. Onların sizin Suriye’de vereceğiniz desteğe ihtiyacı var. Suriyeliler döndükten sonra Suriye yeniden doğacak” diye konuştu.

İç savaşın Suriyelileri birbirlerine yakınlaştırdığını savunan Esad, “Çünkü Suriye daha yok olmadı. Bu savaştan önemli dersler çıkardılar. Birbirlerini tanımaz ve her düzeyde saygı göstermezlerse birleşik bir topluma sahip olamayacaklarını öğrendiler” ifadelerini kullandı.