Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesindeki siyasi kriz ve şiddetle ilgili olarak, El Dünya televizyonuna konuştu.

 

El Dünya'da bu akşam yayınlanması planlanan söyleşide, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Suriye'deki durumun gittikçe düzeldiğini ifade eden Esad, yaşanan çatışmayı kazanmak için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

Suriye'de tampon bölge oluşturulması konusunda uluslararası kamuoyunda yürütülen tartışmayı gerçekçi bulmadığını söyleyen Beşar Esad, "Birincisi, tampon bölge konusu masada değil. İkincisi, bu hasmane tutumlar içindeki ülkeler ve Suriye'nin düşmanları tarafından ortaya atılan gerçekçi olmayan bir düşüncedir" dedi. Esad, muhaliflere katılan asker, diplomat ve siyasilerin saf değiştirmesini, rejimin kendini temizleme operasyonu olarak gördüğünü belirtti.

 

ESAD SİYASİ ÇÖZÜME OLUMLU YAKLAŞMAKTA

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyon Başkanı Alaeddin Brucerdi dün akşam İran radyo TV kurumu ikinci kanalına verdiği demeçte Suriyeli yetkililer ile yaptığı siyasi istişarelere değinerek, onların siyasi çözümden yana olduklarını ve Beşar Esad'ın İran'a olan güveni nedeni ile Tahran Bağlantısızlar Hareketi zirve oturumunda alınan her türlü siyasi karara olumlu yaklaşacaklarını belirttiğini ifade etti.

 

Brucerdi, Bağlantısızlar Hareketi (NEM) grubu toplantısının özellikle liderler oturumundaki hedeflerden birinin yaşanan krizlere, bu arada geniş boyut kazanan Suriye krizine çözüm yolu bulmak olduğunu ifade etti.

 

Alaeddin Brucerdi, Beşar Esad ile Tunus ve Mısır eski diktatörleri olan Bin Ali ve Mübarek arasındaki farkın, Suriye cumhurbaşkanının Siyonist rejim ve Amerika'ya boyun eğmemesi olduğuna değinerek, Beşar Esad'ın direniş ve Lübnan Hizbullah'ının yanında yer aldığını, hükümetinin ise, halk desteği ve NATO'nun Libya'daki müdahalesinden alınan ders ve yaşanan acı olaylar nedeni ile hala sürdüğünü sözlerine ekledi.