Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Küba'nın eski devlet başkanı ve efsane lideri Fidel Castro'nun vefatından dolayı Küba Başkanı Raul Castro'ya bir taziye mektubu gönderdi.

Esad mektubunda, “Hem Latin Amerika hem de dünyaya bundan sonra gelecek tüm özgürlükçü yöneticiler için rol modeli olmaya devam edecektir. İsmi ondan sonra geleceklerin hafızalarında yer edecek, ülkelere cesaret vermeye devam edecek” dedi.

Küba'da hayatını kaybeden efsane lider Fidel Castro için Devlet Başkanı Raul Castro'ya bir taziye mektubu gönderen Esad, emperyalizm ve hegemonyaya karşı direnişiyle bilinen Fidel Castro'nun tarihte benzeri görülmemiş bir lider olduğunu söyledi.
 
Esad, "Onun aramızdan ayrılması çok üzücü. Castro'nun yönetimi altında Suriye'ye dost ülke Küba, en katı yaptırımlar ve adaletsiz uygulamalara karşı müstesna bir mukavemet göstermiştir. Hem Latin Amerika hem de dünyaya bundan sonra gelecek tüm özgürlükçü yöneticiler için rol modeli olmaya devam edecektir. İsmi ondan sonra geleceklerin hafızalarında yer edecek, ülkelere cesaret vermeye devam edecek, emperyalizm ve hegemonya altında yaşayan ancak özgürlüklerine kavuşmayı hayal eden tüm ülkeler için de ilham kaynağı olmayı sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sputnik