Esad, ülkesine yönelik yapılacak askeri müdahalede sadece Suriye’nin vereceği cevabın değil ilk müdahale sonrası ortaya çıkacak durumun da konuşulması gerektiğini söyledi.

Vatan'da yer alan habere göre Suriye lideri, müdahale sonrası oluşacak durumu kimsenin bilemeyeceğini de ekleyerek, "Barut fıçısı patladığı zaman herkes durumun kontrolünü kaybedecek. Kaos ve aşırılık yayılacak. Bölgesel savaş riski bulunmaktadır." dedi.

Fransa’nın Suriye ile ilgili tutumuna değinen Esad, "Her kim teröristlere maddi ve askeri yardım sağlıyorsa Suriye halkının düşmanıdır." ifadelerini kullandı. Fransa halkının Suriye’nin düşmanı olmadığını ifade eden Esad, devlet politikasının Suriye halkına karşı düşmanca olduğunu belirtti.

Hükümet politikasının Suriye halkına düşmanca olduğu ölçüde devletin de düşmanı olacağını söyleyen Suriye lideri, Fransa'nın politikasını değiştirmesi durumunda bu düşmanlığın da sona ereceğini savundu.

Fransa ve Amerika’nın kimyasal silahın rejim güçleri tarafından kullanıldığını ispatlaması gerektiğini vurgulayan Esad, Amerika ve Fransa’ya tek bir kanıt göstermeleri için meydan okudu. Suriye lideri, Hollande ve Obama’nın bunu göstermek için yetersiz kaldığına işaret etti.

Rejim güçlerinin kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaları reddeden Suriye devlet başkanı, kendi askerlerinin de bulunduğu ve BM gözlemcilerinin de tespitiyle yaralananların arasında rejim güçlerinin de yer aldığı bir alana böyle bir saldırı yapmalarının mümkün olmadığını belirtti.