Hrant Kasparyan / Demokrat Haber

Haklarında yakalama kararı çıkarılan eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın Gürcistan üzerinden Ermenistan’a geçtiği yönündeki iddialara Ermenistan’dan yanıt geldi.

Ermenistan Milli Güvenlik Servisi, Gürcistan üzerinden Ermenistan’a geçtiği öne sürülen eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara’ya ilişkin, “Bu yönde bir malumatımız yok” açıklamasında bulundu.

Ermenistan’ın başkenti Yerevan (Erivan) merkezli Armenpress Ajansı’nın haberine göre, Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın Ermenistan’a giriş yaptığına ilişkin iddiaları yanıtlayan Ermenistan Milli Güvenlik Servisi, kendilerine böyle bir bilginin ulaşmadığını ifade etti.  

Konuya ilişkin olarak Armenpress’in yönelttiği soruyu yanıtlayan Ermenistan Milli Güvenlik Servisi Basın Bürosu, Türkiye’den çıkış yaptığı belirlenen eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın Ermenistan’a giriş yaptıklarına dair kendilerine herhangi bir bilgi ulaşmadığını kaydetti.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında “örgüt kurma” iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın Gürcistan üzerinden Ermenistan’a geçtiklerini iddia etmişti.

Vali Cirit, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Söz konusu şahısların Gürcistan üzerinden Ermenistan’a çıkış yaptıkları tespit edilmiştir” iddiasında bulunmuştu.

GALİP ÖZTÜRK: TİFLİS’TEN KİEV’E KAÇTILAR

Öte yandan, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, yakalama kararı çıkarılan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın Ukrayna’ya kaçtıklarını iddia etti.

Hakkında alınan altı yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra Gürcistan’a kaçan Galip  Öztürk, konuya ilişkin olarak Twitter hesabından ilginç bir açıklama yaptı.


Öztürk, bugün saat 11:00 sıralarında Öz ve Kara’nın Tiflis’ten kaçtıklarını ifade etti. Öztürk, Twitter hesabından “Zekariya Öz ve Celal Kara bugün sabah saat 05.00 uçağı ile Tiflis’ten Ukrayna/Kiev’e kaçmıştır” iddiasında bulundu.