Ermenistan Parlamentosundan milletvekili Samvel Farmanyan başkanlığında bir heyet Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı ziyaret etti.

Suriye'nin SANA haber ajansı, ziyaretten fotoğraflar ile aktardığı haberde heyetin, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’dan sözlü bir mesajı Esad’a aktardığını yazdı.

Haberde, Sarkisyan'ın silahlı terör gruplarının Türkiye'nin desteği ile Lazkiye kırsalının Keseb Bölgesine saldırılarını kınadığı mesajını verdiği belirtildi.

Haberde, Sarkisyan'ın Suriye'de Ermeni ve tüm vatandaşların korunmasında Suriye devletinin harcadığı çabaları takdire şayan gördüğünü vurguladı belirtildi.

Esad da, Suriye'de güvenlik ve istikrarın sağlanması konusunda Sarkisyan’ın gerçeklere dayalı tutumunun takdir edecek bir şey olduğunu ifade etti.

Batılı ve kimi bölge devletlerin destekledikleri tekfirci radikal ideolojinin tehlikesine dikkat çeken Esad, bunun tarih boyunca sosyal ve kültürel zenginlikleriyle ayrıcalık kazanan bölgenin parçalanması yönünde büyük bir tehlike teşkil ettiğini savundu.

Esad bu tehlikelerin uluslar arası platformlarda ve uluslar arası kamuoyuna izah edilmesinde parlamentoların misyonuna dikkat çekti.