Hrant Kasparyan / Demokrat Haber 

Ermenistan’ın Bağdat Büyükelçisi Garen Grigoryan, ülkesinin Erbil’de konsolosluk açacağını açıkladı. Başbakan Neçirvan Barzani tarafından kabul edilen Ermenistan’ın Bağdat Büyükelçisi Garen Grigoryan, Ermenistan’ın Erbil’de açacağı konsolosluğun haziran ayında faaliyete başlayacağını söyledi. 

Bas News gazetesinin haberine göre, Büyükelçi Grigoryan ayrıca, Ermenistan’ın başkenti Yerevan ile Erbil arasındaki uçak seferlerinin de ay sonunda başlatılacağını ifade etti.

Kürdistan Bölge Hükümeti’nden yapılan açıklamaya yer veren Bas News, Ermenistan hükümetinin aldığı kararların Başbakan Neçirvan Barzani tarafından memnuniyetle karşılandığını kaydetti. 

Ermenistan’ın Bağdat Büyükelçisi’ni konuk eden Başbakan Neçirvan Barzani, bu gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ermenistan hükümetinin aldığı kararları uygulaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Barzani, Ermenistanlı işadamı ve yatırımcılarını da Kürdistan’da memnuniyetle karşılayacaklarını ve kendilerine her türlü kolaylığı sağlayacaklarını kaydetti.

Bas News’te yer alan haber, Ermenistan’ın başkenti Yerevan merkezli Armenpress Ajansı tarafından da doğrulandı. Armenpress haberinde, Erbil’e Ermenistan Konsolosluğu açılmasının yanı sıra, Şubat ayı sonunda, haftada iki gün olmak üzere Yerevan-Erbil uçak seferlerinin başlatılacağını duyurdu.