Ermenistan hükümeti 19 Haziran’dan beri devam eden protesto gösterileri sonrası elektrik zammını askıya aldı.

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, ülkenin ekonomik politikasından sorumlu isimlerle bugün yaptığı toplantının ardından açıklamada bulundu.

Elektrik fiyatlarına yapılan zam nedeniyle yoğun protestoların düzenlendiği Ermenistan’da Cumhurbaşkanı Sarkisyan, aralarında eylemci temsilcilerin de bulunacağı, enerji alanında tecrübeli ve yetkin bir heyetin Ermenistan Enerji Ağları şirketinde denetim yapacağını belirtti.

Yapılan zammın ne kadar haklı olduğunun ve zam yapılması durumunda ülkedeki enerji sisteminin ne gibi risklerle karşı karşıya kalacağının inceleme sonucunda ortaya çıkacağını ifade eden Sarkisyan, araştırma sonuçlanana kadar elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 16’lık zammı devletin sübvanse edeceğini bildirdi.

Konuşmasında yapılan zammı haklı bulduğunu da dile getiren Sarkisyan, “Elektrik fiyatlarına zam yapılması gerekliğini çok konuştuk ve zammın objektif nedenlerini de açıkladık. Ancak belli ki bu konuda güven sorunu var. Kuşku ve güvensizlik birinci düşmanımızdır. İlk olarak şunları ortadan kaldırmalıyız” diye konuştu.

GÖSTERİCİLER TEKLİFİ YETERLİ BULMADI

Yaklaşık bir haftadır başkent Erivan’daki Baghramyan caddesini trafiğe kapatan binlerce eylemci, Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın teklifini yeterli bulmadıklarını dile getirerek, eylemlerine devam edeceklerini belirtti. (İMC TV)