İsveç-Türk Derneği Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani, Ermenilerle ilgili yaptığı ırkçı yorumların ardından istifa etti.

Agos’ta yer alan habere göre, Stockholm mitinginde ‘Ermeni köpeklere’ ölüm çağrısı yapan Barbaros Leylani, 11 Nisan Pazartesi günü derneğin internet sitesinde yayınladığı bir metinle özür dilediğini belirterek yanlış anlaşıldığını söyledi ve ardından istifasını duyurdu.

İsveçli hukuki gözlem kurumu Juridikfronten, bu konuşmayı ırkçı nefreti körüklediği gerekçesiyle ihbar ettiğini söylerken, İsveç’teki Ermeni dernekleri de şikâyetçi olmayı planladıklarını açıkladılar.

Leylani’nin açıklaması şöyle:

“Arkadaşlar 2016.04.09 tarihinde yapmış olduğum konuşma bazı yanlış anlaşılmalara yol açmış ve birtakım art niyetli insanlar tarafından yanlış yönde kullanıldığını gördüm. Öncelikle yapmış olduğum konuşmanın uzaktan yakından İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu ile alakası yoktur. Zamanın darlığı ve hazırlıksız yakalanmamdan dolayı, duygusal davranıp, heyecanlanarak dilimin sürçmesi sonucu, konuşmam yanlış anlaşılmalara yol açmıştır.

Barışçıl Ermenilere karşı hiçbir sözüm yoktur sadece çocukları, kadınları yani sivilleri öldürenlere karşı eleştirisel konuşma yapmak istemiştim. Bir de son zamanlar da terör örgütü PKK’ ya kucak açan Ermenistan rejimini eleştirmek istemiştim. Fakat yanlış anlaşıldı. Konuşmamdan dolayı başta federasyonumuzdan, üyelerimizden ve Türk milletinden özür diler, federasyonumuzun zarar görmemesi adına, İsveç-Türk İşçi Dernekleri Federasyonu yönetim kurulundan istifa ettiğimi bilginize sunarım.”