Kamuoyu araştırma şirketi Mafo.de’nin Playboy dergisinin Almanya baskısı için yaptığı ankette Alman komedyen Jan Böhmermann "2016 Yılının Adamı" seçildi.

Ankete katılanların yüzde 20’si Böhmermann için oy kullandı.
 
Playboy dergisinin anketine göre Yılın Adamı kategorisinde ikinciliği ise yüzde 12’lik oyla Alman Futbol Milli Takımı’nın kalecisi Manuel Neuer aldı. Neuer’i Bayern Münihli takım arkadaşı ve Alman Futbol Milli Takımı’nın savunma oyuncusu Jerome Boateng takip etti.
 
Alman komedyen Böhmermann, ankette aynı zamanda Yılın En Sinir Bozucu Almanları listesinde de yer buldu. Böhmermann, yaklaşık yüzde 18’lik oyla Yılın En Sinir Bozucu Almanı seçilen yönetmen ve oyuncu Til Schweiger’in ardından yüzde 14’lük oyla ikinci sıraya yerleşti.


Alman komedyen Jan Böhmermann, Erdoğan için yazdığı şiiri geçen mart ayı sonunda Alman kamu televizyonu ZDF’de yayınlanan “Neo Magazin Royale” adlı programında okumuştu.

Şiirle ilgili olarak Böhmermann hakkında "yabancı devlet adamına hakaret" suçlamasıyla soruşturma açılmıştı. Ancak Mainz Savcılığı ekim ayı başında "cezayı gerektirecek bir durumun kuşku götürmeyecek şekilde kanıtlanmamış” olduğu gerekçesiyle Böhmermann hakkında devam eden soruşturmada takipsizlik kararı vermişti. (Kaynak: DW)