El Nusra, İdlib vilayetinde tanınan ve Irak vatandaşı olan bir Hristiyan din adamını kaçırdığı bildiriliyor. Din adamının 41 yaşındaki Dia Aziz olduğu belirtiliyor.

Asuri İnsan Hakları Gözlemevi’nin Facebook sayfasında yer alan habere göre, Cisr eş-Şugur kenti yakınlarındaki Yakubiye köyündeki manastırdan kaçırıldı. Kimi kaynaklara göre ise, 41 yaşındaki Aziz, Cisr eş-Şugur’da El Nusra emiri olarak bilinen kişi tarafından çağrıldıktan sonra evine geri dönmedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (OSHR) verdiği bilgilerde ise, Dia Aziz’in aslen Musullu olduğu ve 2002 yılından bu yana Fransiskan tarikatına bağlandığı belirtildi.

GÖRÜŞMELERDE BULUNUYOR

Dia Aziz’in üyesi olduğu dini cemaatin El Nusra nezdinde girişimde bulunduğu ve serbest bırakılması için çaba sarf ettiği de edinilen bilgiler arasında.

KAÇIRILAN 4 DİN ADAMINDAN HALA HABER YOK

Suriye’de iç savaş öncesinde nüfusun yüzde 5 ile 10’u arasında bir kısmın oluşturan Hıristiyanlara ve din adamlarına yönelik baskılar yeni değil. 2013 yılından bu yana kaçırılan en az 4 din adamından halen haber alınamıyor.

Daha önce de, Ortodox Grek din adamı Bulos Yazigi, Halep Süryani metropoliti Yohanna İbrahim ile İtalyan din insanı Paolo Dall-Oglio kaçırılmış ve kendilerinden bir daha haber alınamamıştı. (ANF)