Yemen kaynaklarına göre, El Kaide militanları, Abyan eyaletinde bir askeri üsse eş zamanlı iki intihar saldırısı düzenlendi. Bu saldırı sonrası üsse giren militanlar, buradaki silah ve cephaneyi ele geçirdikten sonra, askerlerle çatışmaya girdi.

 

Saatlerce süren çatışmada, 78 asker ile 28 militan öldü. Çatışma sonrası üsten çekilen El Kaide, 55 askeri de rehin aldı.

 

Çatışmalar Reuter ajansına göre, dün sabahın erken saatlerinde El Kaide militanlarının güçlü olduğu Zincibar kasabasının batı ve güney girişindeki askeri karakollara yönelen eşzamanlı iki intihar saldırısı ardından başladı.

 

Ordu içinden bir kaynağa dayanan bir haberde, saldırganların Zincibar'a geri çekilirken karakollardaki ağır silahları da beraberlerinde götürdükleri ve eski devlet başkanına sadık bazı subayların da onlara yardımcı olduğu öne sürüldü.

 

İslamcı militanlar geçen yıl Abyan bölgesinin bazı bölgelerini ele geçirmeye başladığından bu yana bölgede sık sık çatışmalar yaşanıyor.

 

Yeni Devlet Başkanı Abdrabuh Mansur Hadi'nin görevi Ali Abdullah Salih'den alıp Şubat ayı sonunda yemin ederek devraldığından beri saldırılar iyice sıklaştı.

 

Cumartesi günü de güneydeki El Bayda eyaletindeki bir askeri üsse iki bomba yüklü araçla intihar saldırısı yapılmış bir asker ölmüştü.

 

Savunma Bakanlığı Cumartesi günü meydana gelen saldırının sorumluluğunu El Kaide'nin üstlendiğini açıklamıştı.

 

EL KAİDE KENTLERİ ELE GEÇİRDİ

Yemen'de bir yıldan fazla devam ve sonunda Devlet Başkanı Ali Abdullah Salihi'nin koltuğunu bırakmasına neden olan ayaklanmadan yararlanan El Kaide unsurları güneydeki bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmişti. Hükümet güçleri, bu bölgeleri geri almak için militanlara operasyonlar düzenliyor.