El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'nin eğit donat programı kapsamında eğitilen beş militanı daha kaçırdığı açıklandı. Böylece 54 kişilik bölükten geriye sağlam 2 kişi kaldı.

El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi, eğit donat programı kapsamında eğitilen beş militanı daha kaçırdı. 

AFP’nin haberine göre, Esad karşıtı örgütlere yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Nusra’nın gece yarısı Suriye’nin kuzeybatısında bulunan bir köye baskın düzenlediğini ve militanları bu şekilde esir aldığını açıkladı.

SOHR Başkanı Rami Adbülrahman, “Pazartesi ile Salı arasında, Nusra Cephesi Kah köyünde 30.Bölük’ten en az beş kişiyi kaçırdı” açıklamasında bulundu.

El Nusra Cephesi ilk olarak 29 Temmuz'da Suriye'ye gönderilen grubun lideri Nedim el Hasan’ı ve beraberindeki 17 kişiyi Halep’in kuzeyinde kırsal bir bölgede kaçırmıştı.

Kaçırılan 18 kişinin bırakılması için Nusra Cephesi'ne yapılan çağrılar sonuçsuz kalmış ve örgüt militanları bir kez daha karargaha saldırı düzenlemişti.

Anadolu Ajansı’na göre 18 kişi esir alınmış, çatışmalar sonucunda beş tümen üyesi öldürülmüş, 16'sı yaralanmış, sekizi ise El Nusra militanları tarafından kaçırılmıştı. Böylece geriye 54 kişilik bölükten sağlam halde 7 kişi kalmıştı.