Irak'ta IŞİD'in saldırılarından dolayı evlerini terk edip Türkiye üzerinden Avrupa'ya yasa dışı yollardan gitmek isterken Ege Denizi'nde boğulan 46 Ezidi'den 15'inin cenazesi Erbil'e getirildi. 

Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denizden çıkarılan ve daha sonra başkent Atina'dan özel bir uçakla Erbil Uluslararası Havalimanı'na getirilen 4 çocuk, 2 kadın ve 9 erkek Ezidi'nin cenazeleri Musul'un Sincar ilçesinde defnedilmek üzere ailelerine teslim edildi.

Ailelerle birlikte cenazeleri teslim almaya gelen Ezidi din adamı Mir Tahsin Bey'in sözcüsü Kerim Süleymani, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Denizde boğularak hayatını kaybeden Ezidilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesine yardımcı olan Kürdistan Başkanı Barzani ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum. Kaçak yollarla Avrupa'ya gitmek için yola çıkan 46 Ezidi'nin botu geçen hafta denizde alabora oldu ve şu ana kadar sadece 15'inin cenazesine ulaşıldı" ifadelerini kullandı.

Daha güzel bir hayat ümidiyle yola çıkan Ezidilerin macerasının felaketle son bulunduğunu belirten Süleymani, "Onlar hedeflerine ulaşamadı ve hayatlarını kaybettiler. Halen cenazesi bulunamayan Ezidilerin en kısa süre içerisinde bulunması ve ailelerine teslim edilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu. (Sputnik Türkiye)