2014 yılından beri IŞİD işgali altındaki Minbic'in kurtarılması için Minbic Askeri Meclisi’nin 1 Haziran’da başlatmış olduğu operasyon sonucunda Minbic kent merkezi IŞİD’den geri alındı.  

Minbic' zaferine en anlamlı kutlama hamlenin 3'üncü gününde yaralanıp 5'inci gününde yaşamını yitiren Minbic Askeri Meclisi Komutanı Faysal Ebu Leyla'nın eşi babasına verdiği ismi ile tanınan kızından geldi.  

"Leyla'nın babası Faysal" olarak çağrılan Komutan Feysal Ebu Leyla'nın 7 yaşındaki kızı Leyla, "Babamla gurur duyuyorum" diyerek babasının savaşçılarını kutladı.  

'MİNBİC ÖZGÜRLEŞİNCEYE KADAR EVİME GELMEYECEĞİM'  

7 yaşındaki Leyla, "Babam Minbic'in özgürlüğü için şehit düştü. O büyük bir cesaretle çetelere karşı savaştı. Ben ona her zaman 'Ne zaman eve gelip bana hediyeler alacaksın?' diye soruyordum, o da bana 'Kızım Minbic özgürleşene kadar eve gelmeyeceğim' diyordu. Babam her zaman kalbimde yaşayacak" dedi.

‘ARKADAŞLARI HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ’  

Ebu Leyla'nın eşi Dicle Ehmed ise, Minbic'in özgürleştirilerek Ebu Leyla'nın hayalinin gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.  

Dicle Ehmed,  "Bu zaferi Şehit Komutan Ebu Leyla ve bütün savaşçılarına kutluyorum. "Ebu Leyla'nın hayali, Minbic'in özgürleşmesiydi. Operasyonun başlangıcında şehit düştü.

"Mücadele ve mevzi arkadaşları onun takipçisi olacaklarının ve hayalini gerçekleştireceklerinin sözünü vermişti. Minbic'i özgürleştirerek bu sözü yerine getirmiş oldular" ifadelerini kullandı.

(Kaynak: DİHA)