Suriye'nin Halep kentine bağlı El Bab ve çevresinde operasyonlarını sürdüren Suriye ordusu, Minbiç sınırına kadar vardı.

YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kaynakları, Suriye ordusunun bu adımla 'Türkiye'ye Rakka yolunu kapatmayı' amaçladığını iddia etti.

DSG kaynakları, Halep kentinin doğusunda yer alan Kuveyris bölgesinden gelen Suriye ordusunun, El Bab'ın güneyindeki köyleri IŞİD'den alarak, DSG'nin Minbiç'teki mevzilerine ulaştı. Kaynaklar, Suriyeli askerler ile DSG güçleri arasında bir çatışma yaşanmasının beklenmediğini belirtti.

DSG, Fırat'ın Gazabı Hamlesi kapsamında Rakka'ya ilerliyor. DSG ile ordu güçleri arasındaki mesafenin kapanmasıyla El Bab-Rakka ve El Bab-Tabka yolu tamamen kapatıldı.

'ŞAM, TÜRKİYE'NİN RAKKA'YA GİRMESİNİ ENGELLEMEK İSTİYOR'

Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçleri'nden bir yetkili, şunları kaydetti:

"Suriye ordusu, El Bab'ın güneyinde birçok köyün kontrolünü ele aldı. Bunu, hem Türkiye'nin Rakka'ya düzenlemek istediği olası operasyonunu engellemek, hem Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) muhaliflerinin El Bab'ın güneyinden Halep'e olası saldırılarını engellemek için yaptılar. Suriye ordusunun El Bab'ın güneyinde ondan fazla köyü IŞİD'den almasıyla, Türkiye için El Bab-Rakka yolu kapanmış oldu."

(Kaynak: Sputnik)