Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yetkilileri yaptıkları basın açıklamasında, Rakka operasyonunun yaz başında başlatılacağını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri komutanı Rojda Felat tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın YPG'ye gönderilmesini onayladığı silah yardımının henüz ulaşmadığı, ancak yakın bir zamanda ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

DSG'nin geçen çarşamba günü IŞİD'in elinden kurtardığı Tabka'da gerçekleştirilen açıklamada, "Rakka operasyonu başladığında ABD öncülüğündeki koalisyonun, aralarında zırhlı araçların da bulunduğu silah yardımı yapacağını bekliyoruz" ifadesi yer aldı.

Bir diğer DSG Komutanı Abdülkadir Hevdeli ise, "Rakka operasyonu başladığında, bize söz verildiği gibi, zırhlı araçlar gibi özel silahlardan oluşan yardım yapılacak" dedi.

Güvenliğinin sağlanmasından sonra Tabka kentinin yönetiminin sivil konseye bırakılacağı belirtilen açıklamada, IŞİD'den kurtarılan Tabka Barajı'nın ise Suriye'nin tüm bölgelerine hizmet sunmaya devam edeceği ifade edildi. (Kaynak: Sputnik)