Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG), Tabka askeri hava üssüIŞİD'in kontrolünden geri almasıyla, koalisyon uçaklarının Rakka operasyonu için bu üssü kullanabilecekleri belirtiliyor.

Rakka yakınlarında bulunan Tabka hava üssü, dün gece saatlerinde DSG ile IŞİD arasında süren şiddetli çatışmalar sonucunda alındı. YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri komutanı Nasır Hec Mansur, Rakka operasyonu ve Tabka askeri hava üssü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'FIRAT'IN BATISINDA İLK KEZ BİR YER ALDIK'

Mansur, "Tabka askeri hava üssü bizim için çok önemli, onu kullanacağız. Koalisyon uçakları bu üsten kalkacak. Tebka şundan dolayı çok önemli, hem Fırat nehrinin batısında ilk kez bir yer almış olduk, hem de üs IŞİD için çok stratejik bir öneme sahipti. Üssün Tabka kentine bakıyor olması nedeniyle de öneme sahip. Tabka kentini şimdi kuşattık, onu da alacağız"dedi.

DSG'NİN KONTROLÜNDE 2 HAVA ÜSSÜ BULUNUYOR

Tabka'nın alınmasıyla DSG'nin elindeki askeri hava üssü sayısı ikiye çıktı. DSG güçleri geçen yıl Azez'in güneyindeki Mınig askeri hava üssünü ele geçirmişti.

Rakka'nın 45 kilometre batısında yer alan Tabka üssü, Ağustos 2014'te IŞİD tarafından işgal edilmişti. Üssü işgal eden örgüt, 160 Suriyeli askeri kurşuna dizmişti.

RAKKA OPERASYONU İÇİN ÖNEMLİ KAZANIM

Tabka'nın koalisyon uçakları tarafından askeri lojitsik üs olarak kullanılması, Rakka operasyonuna büyük kolaylık sağlayacağı ifade ediliyor. Uçakların DSG'ye askeri yardımları da bu üsse bırakması olası.

ABD'nin Suriye'de 6 askeri üssü bulunuyor. Ancak Tabka üssünün Rakka'ya yakın olması nedeniyle stratejik önemi büyük.

(Kaynak: Sputnik)