Irak'ın Diyala bölgesinde en az 58 kişinin ölümüne, 100'den fazla kişinin de yaralanmasına yol açan iki bombalı saldırıyı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üstlendi.

Geçen Ocak'ta Iraklı yetkililer,  güvenlik güçleri ve Şii milislerin köy ve kasabalardan IŞİD'i sürdüğü İran'la komşu Diyala eyaletinde IŞİD'e karşı zafer ilan etmişti.

Bölgenin başkenti Bakuba'nın dört kilometre kuzeyindeki Huwaidar'da bulunan bir pazar yerinde patlayan bomba 51 kişinin ölümüne, en az 80 kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Diyala Polisi'nden Muhammed el Tamimi "Saldırgan bir düğün konvoyunun peşine takılarak kontrol noktasını geçti, daha sonra konvoydan ayrılıp aracı kalabalık bir pazar yerinde havaya uçurdu" dedi.

Şii ve Sünnilerin karışık yaşadığı bölgedeki saldırıyı üstlenen IŞİD, hedefin Şiiler olduğunu söyledi.

Bakuba'nın doğusundaki bir başka patlamadaysa yedi kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

IŞİD bu saldırıda ordu ve Şii milislerin şemsiye örgütü Haşid Şaabi'den gönüllülerin bulunduğu bir kontrol noktasının hedef alındığını duyurdu.

IŞİD'in geçtiğimiz günlerde yakındaki Han Bani Said kasabasında düzenlediği bombalı saldırıda 100'den fazla kişi ölmüştü.

Geçen yıl Diyala'nın Bakuba kentinde IŞİD ile Irak güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış, Irak ordusu kentin kontrolünü elinde tutmayı başarmıştı.

Ancak Bakuba'nın bağlı olduğu Diyala eyaletinde IŞİD'le çatışmalar devam ediyor. (BBC Türkçe)