Demokratik Suriye Güçleri Sözcüsü, ABD ile Rusya arasında krize neden olan Suriye’nin hava saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin kendi mevzilerine yönelik saldırılarının Rakka operasyonu ile bağlantılı olduğunu belirterek, saldırıların devamı halinde misilleme haklarını kullanacaklarını duyurdu.

Dihaber'de yer alan habere göre,  ‘Fırat’ın Gazabı’ operasyonu kapsamında Rakka’ya doğru ilerleyişin sürdüğünü ifade eden Demokratik Suriye Güçleri Sözcüsü Telal Silo, yayımladığı açıklama şunları söyledi:

“Rejim güçleri 17 Haziran’da uçak, top ve tank kullanarak özgürleştirilen bölgelerde bilinçli olarak geniş bir saldırı gerçekleştirmiştir. Saldırı Tabka kenti ve Fırat Barajı’nı özgürleştirme operasyonu kapsamında 3 ay önce özgürleştirilen bölgede gerçekleşmiştir. Rejim güçlerinin bu saldırılardaki amacı Rakka’yı Özgürleştirme Hamlesi’ni boşa çıkarmaktır.”

Demokratik Suriye Güçleri Sözcüsü Silo, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullanıldı: “Eğer rejim güçleri Rakka’daki mevzilerimize saldırılarını devam ettirirse, meşru savunma hakkımızı kullanarak bu saldırılara misilleme yaparız.” 

NE OLMUŞTU?

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon çerçevesinde görev yapan bir Amerikan savaş uçağı dün, Rakka kırsalında Suriye ordusuna ait SU-22 tipi bir savaş uçağını düşürdü. Koalisyondan yapılan açıklamada, uçağın ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolündeki Cedin yakınlarını bombaladığı ve angajman kuralları gereği düşürüldüğü savunuldu.

Şam ise uçağın IŞİD militanlarına karşı bir uçuş yaptığı sırada vurulduğunu açıkladı. Suriye devlet televizyonundan yapılan açıklamada, olayın “terörle mücadele üzerinde tehlikeli sonuçlar doğuracağı” ifade edildi. Uçağın Suriyeli pilotunun kayıp olduğu belirtiliyor.