ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD'in 'kalesi' olan Rakka'nın geri alınması için birkaç saat içinde operasyon başlatılacağını duyurdu.

Reuters ajansının aktardığına göre YPG'nin başını çektiği ve ABD'nin destek verdiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanları, Suriye’nin Ayn İsa kasabasında düzenledikleri bir basın toplantısında, IŞİD’in ‘kalesi’ Rakka’yı geri almak için ‘Öfkeli Fırat’ (Angry Euphrates) adını verdikleri bir operasyon başlatacaklarını duyurdu.



​DSG komutanları operasyona ABD'nin de hava saldırıları ile destek vereceğini açıkladı.

SİVİLLERE ÇAĞRI: IŞİD MEVZİLERİNDEN UZAK DURUN

Rudaw'ın aktardığına göre DGS'nin Araplar, Kürtler ve Türkmenler dahil tüm etnik kökenlerden insanları içinde barındırdığını vurgulayan komutanlar, operasyona katılanların yüzde 80'inin sivil olduğunu söyledi. Sivillere IŞİD mevzilerinden uzak durma çağrısı yapan komutanlar, Türkiye'nin de Suriye'nin iç meselelerine karışmayacağını umduklarını, Rakka'nın kendi evlatları tarafından kurtarılacağını belirtti.



DSG sözcüsü Talal Sello da AFP’ye yaptığı açıklamada, operasyonun iki aşamalı olacağını, ilk olarak Rakka’nın kırsal bölgelerinin kurtarılıp kentin izole edileceğini, sonra da kentin kontrolünün ele geçirileceğini söyledi.

DSG’nin Rakka operasyonu için ABD liderliğindeki koalisyondan tanksavar füzeleri de dahil olmak üzere yeni silahlar aldığını söyleyen Sello, “Savaş kolay olmayacak ve kesin, dikkatli operasyonlar gerektirecek. Zira IŞİD, Rakka’yı kaybetmesinin Suriye’de işinin bittiği anlamına geleceğinin bilinci ile kalesini savunacak” dedi.