YPG’nin de bileşeni olduğu Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, ABD ile Rusya öncülüğündeki ateşkesle ilgili bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, 22 Şubat 2016’da ADB ile Rusya arasında Suriye’de çatışan taraflar arasında ateşkes sağlamayı öngören anlaşma metninin Genel Komutanlık tarafından incelendiği belirtilerek, “Bu öneriyi Suriye’de barışçıl demokratik bir çözüm yolunda atılmış olumlu bir adım olarak gördük. ABD’yi de bu kararımız hakkında bilgilendirdik. Eğer bu anlaşma uygulanırsa, güçlerimiz de ateşkesin gereğine göre hareket edecektir. Güçlerimiz, kendilerine yönelik herhangi bir saldırı karşısında kendisini savunacaktır,” denildi.

Açıklamada ayrıca, “BM Güvenlik Kurulu’nda alınan 2254 no’lu karara göre hareket edeceğiz. Bu projenin başarılı olması için çaba içinde olup Suriye’de siyasi çözümün bulunması ve tüm topraklarıyla barış içinde birleşik ve demokratik bir Suriye inşasına katkı sunacağız. Bu ateşkesin ülkemiz Suriye’nin barışçıl ve demokratik siyasi dönüşümü için iyi bir zemin oluşturacağına inanıyoruz. Bu temelde tüm silahlı gruplara ateşkese uymaları çağrısında bulunuyoruz,” diye belirtildi.

YPG DE ATEŞKESE UYACAĞINI AÇIKLADI

Dün de YPG Sözcüsü Redur Xelil, ateşkese uyacaklarını ifade etmiş ve “YPG olarak biz, mevcut plana büyük önem veriyoruz ve meşru müdafaa şartları kapsamında karşılık verme hakkımızı saklı tutarak ateşkese tamamen uyacağız,” demişti.