Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti, 27-28 Eylül'de Brüksel'de ve 29 Eylül'de Berlin'de bir dizi diplomatik görüşme yapacak.

Heyette HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar yer alıyor.

BRÜKSEL PROGRAMI

Heyet, Brüksel programı kapsamında Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Birliği'nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ile görüşmeler yapacak.

BERLİN PROGRAMI

Berlin'de de 29 Eylül'de SPD Genel Başkanı ve Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'ın yanı sıra Almanya Sol Parti ve Alman Yeşiller Partisi liderleri ile görüşülecek.

YÜKSEKDAĞ DA MUIZNIEKS İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ise yarın saat 17.30'da HDP Genel Merkezi'nde Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ile bir araya gelecek.