Latin Amerika ülkesi Küba’nın İçişleri Bakanı Carlos Fernandez Gondin 78 yaşında hayatını kaybetti. Fidel Castro liderliğindeki Küba Devrimi’nde de Gondin, Angola’da Ernesto Che Guevara ve diğer Kübalı devrimciler ile birlikte ABD destekli güçlere karşı savaşmıştı. 


Küba basınının haberine göre Gondin, başkent Havana’da uzun süredir mücadele ettiği kronik hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. 


GENÇ İŞÇİ ANGOLA’DA


Gazete Duvar'da yer alan habere göre Santiago de Cuba da doğan ve gençliğinde işçi olan Gondin, Fidel Castro’nun liderliğinde, ABD destekli Batista diktatörlüğüne karşı yürütülen savaşta bir çok görev adlı. Devrimin başarılı olmasından sonra adanın yeni kurulan ordusu Devrimci Silahlı Güçler içinde görevini sürdürdü.


Bu görevi sırasında Angola’da ABD destekli sömürgeci güçlerle yapılan savaşta 25 bin Kübalı asker ve Arjantinli devrimci Ernesto Che Guevara ile birlikte yer aldı.
Küba’nın desteklediği Angola Bağımsızlığı İçin Halk Hareketi’nin (MPLA) kısmi zaferinden sonra ülkesine dönen Gondin 1980’den beri İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturuyordu.