Kübalı cerrahların Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez'in kanserli dokusuna yaptıkları ameliyatın başarılı geçtiği açıklandı.

Chavez'in 2011 yılı Haziran ayından bu yana dördüncü kez geçirdiği kanser ameliyatıyla ilgili açıklamayı Venezuela Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nicolas Maduro yaptı.

Chavez, hafta sonu Venezuela’nın başına kendisinden sonra geçmesini tercih edeceği adayı ilk kez açıklamış ve Maduro'nun ismini vermişti.

Maduro, televizyondan yaptığı açıklamada cumhurbaşkanının ameliyatının tamamıyla başarılı geçtiğini söyledi.

Chavez'in çocukları ve torunları ile birlikte Meclis Başkanı Diosdado Cabello ve Petrol Bakanı Rafael Ramirez gibi siyasi müttefikleri de ameliyat için Küba'nın başkenti Havana'ya gitmişlerdi.

Venezuela cumhurbaşkanı kanser tedavisi için Küba'dan Cuma günü dönmüş, ardından da Pazartesi günü tekrar Havana'ya gitmişti.

Chavez'in hastalığı ilk olarak 2011 yılı Haziran ayında tespit edilmişti.

Venezuela cumhurbaşkanı, vücudunda yeni kanserojen hücreler bulunmasının ardından hafta sonu durumunun ciddiyetini kabul etmişti.

Cumhurbaşkanı televizyondan naklen yayınlanan konuşmasında, "Riskler var. Bunu kim inkâr edebilir?" dedi.

Chavez konuşmasında, cumhurbaşkanının en yakın danışmanlarından eski otobüs şoförü Maduro'yu halefi olarak görmek istediğini de belirtti.

Chavez, Maduro'yu "Genç yaşına rağmen oldukça deneyimli bir gerçek devrimci" olarak niteledi.

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maduro da gözyaşları içinde Chavez'e teşekkür etmişti.

Ekim ayındaki seçimlerde dördüncü kez Cumhurbaşkanı seçilen Chavez, iktidardaki altıncı dönemine 10 Ocak'ta başlayacak.