Kanser tedavisi için Küba'ya giden Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'in, geçirdiği ameliyat sonrasında çekilen fotoğrafları yayımlandı.

 

Geçen yıl habis bir tümörün çıkarıldığı yerdeki bir lezyon nedeniyle yeniden operasyon geçiren Chavez'in ilk ziyaretçisi ise Küba'nın efsanevi lider Fidel Castro oldu.

 

Kötü huylu olduğu tahmin edilen lezyonu hafta başında geçirdiği ameliyatla aldıran Chavez'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

 

Havana'daki hastanede dün Castro'yla bir araya gelen Chavez'in fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesi Twitter'a koyan Venezüella Enformasyon Bakanı Andres Izarra, "Yaklaşık iki saat konuştular" diye de tweet attı.

 

Izarra, 57 yaşındaki liderin, hızla iyileştiğini ifade etti.

 

CHAVEZ: İYİYİM, İYİLEŞİYORUM

Küba'da yeni bir ameliyat geçiren Chavez, kendine gelir gelmez, Twitter'dan mesaj yazdı: "Yeniden bir akbaba gibi uçmaya başlıyorum"

 

2.5 milyondan fazla takipçisinin bulunduğu Twitter hesabından doktorlarına da teşekkür eden Chavez, ekledi: "Venceremos!" (Kazanacağız)

 

Önceki gün devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında da, "Sağlığının iyi olduğunu ve iyileştiğini" belirtti. Chavez, "Önceki günden beri yürüyorum, koridorları turluyorum. İyi bir diyet yapıyorum" dedi.