Hugo Chavez, kansere karşı iki yıldır verdiği savaşın sonunda yenik düşmüş ve geçtiğimiz hafta yaşamını yitirmişti. Chavez'in cenazesi, ilk başta üç günlüğüne halkın ziyaretine açılmıştı. Chavez için geçtiğimiz cuma günü yapılan cenaze töreninin ardından, ziyaret süresi bir hafta daha uzatılmıştı. Chavez'in cenazesi yarına kadar ziyarete açık.

Venezuela hükümeti,  Chavez'in Sovyet liderler Lenin ve Stalin'in yanı sıra Çinli lider Mao Zedong gibi mumyalanarak ebediyete kavuşturulacağını açıklamıştı. Ancak bu mümkün olmayabilir. Açıklama, Venezuela'nın geçici Devlet Başkanı Nicolas Maduro'dan geldi. Maduro'nun açıklamalarına göre Rusya ve Almanya'dan Chavez'i mumyalamak için gelen uzmanlar, mumyalama sürecine daha önce başlanması gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili televizyondan açıklamalarda bulunan Maduro, şöyle devam etti:

"Belki mumyalama işini yapamayabiliriz. Sürecin tam ortasındayız. Oldukça karmaşık bir süreç ancak benim görevim sizleri bilgilendirmek."

Hükümet kaynakları ise uzmanların çalışmalarına rağmen Chavez'in mumyalanmasının mümkün olmadığı yönünde bu hafta bir açıklama yapılmasını bekliyor.