Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki Bulgar Kapitan Adreevo Sınır Kapısı’nda yoğun sağanak yağmurun ardından derenin taşması sonucu gümrük sular altında kaldı.

Bulgar gümrüğünde TIR araçlarının alımı dururken, ihracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule’ye gelen araçlar Türkiye tarafında 2.5 kilometre kuyruk oluşturdu.

Bulgaristan’da etkili olan kar yağışı, ihracatı da olumsuz etkiledi. Svilengrad ilçesinde yoğun kar nedeniyle dere taşarken akan sular, Bulgaristan'ın Türkiye sınırındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı TIR Gümrüğü'ne doldu.

Gümrüğü kaplayan su nedeniyle Bulgaristan gümrüğündeki kantar ve işlemlerin yapıldığı peronları su bastı. Bu nedenle TIR alımları durduruldu. Taşıdıkları yükleri Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR araçları işlemlerin durması nedeniyle Türkiye tarafında yaklaşık 2.5 kilometre kuyruk oluşturdu.

Bulgaristan gümrüğünde 14.00 sıralarında meydana gelen taşkından dolayı durdurulan alımların en az 5 saat sonra yeniden başlayacağı bildirildi.