Brezilya'nın Sao Paulo kentinde, 2014 Dünya Futbol Kupası'na ev sahipliği yapılmasına karşı çıkanların düzenlediği gösteride çatışma çıktı. Polis 128 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

BBC'nin haberine göre bir araç ateşe verildi, mağazalar, banka şubeleri ve bir polis aracı zarar gördü.

Çatışmalar nedeniyle kentin kuruluşunun 460'ıncı yıl dönümü kutlamaları çerçevesindeki bazı etkinlikler iptal edildi.

Dünya Kupası'nın Brezilya'ya mali yükünün ağır olacağını savunanların gösterisine yaklaşık 2,500 kişi katıldı.

Kent merkezinde ellerinde bayraklarla yürüyen kalabalık "Kupa Yok" sloganları attı. Twitter'da "Fifa Defol" mesajları atılırken, Rio de Janeiro ve başka kentlerde de küçük çaplı benzer gösterilerin düzenlendiği haber veriliyor.

Associated Press ajansına göre Leonardo Pelegrini dos Santos adlı bir öğrenci, "Kupa için milyonlarca doların harcanmasına karşıyız. Bu paralar, sağlığa, eğitime ve ulaşıma harcanmalı" dedi.

Bazı pretostocuların lastik yakıp, polis araçları ve mağazalara saldırmasından sonra çatışmaların başladığı iddia ediliyor.

Sao Paulo Eyalet Valisi Geraldo Alckmin şiddete başvurulmasını kınadı.

Brezilya'nın kuzey doğusundaki Natal kentinde Dünya Kupası karşılaşmalarının oynanacağı statlardan birinin yakınında düzenlenen protestada 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Geçen yıl, bir milyondan fazla kişi sokaklara dökülerek Dünya Kupası'na çok para harcanmasını, yolsuzluğu ve kamu hizmetlerinin yetersiz olmasını protesto etmişti.

Protesto dalgası sonunda Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff siyasi reformlar konusunda referandum yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ayrıca, protestocuların en fazla yakındığı alanlardan biri olan ulaşıma 25 milyar dolar yatırım yapma taahhüdünde bulundu.