Irkçı saldırılara tepki göstermek, Çelik ailesine destek vermek amacıyla organize edilen 'Irkçılığa hayır' yürüyüşüne 3 bin dolayında kişi katıldı. Bremen'nin Neustad semtinden başlayan yürüyüş kent merkezinde son buldu. Yürüyüşe siyasiler, iş adamları, öğrenciler, yaşlılar ile çocuklar da katıldı. Irkçılığa Karşı Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşte 'Irkçılığa hayır', 'Kahrolsun ırkçılık', 'Burası hepimizin evi' sloganları atıldı.

MİLLETVEKİLİNDEN SERT TEPKİ
Yürüyüşe katılan Yeşiller Partisi Eyalet Milletvekili Mustafa Öztürk, Çelik ailesine yönelik saldırıyı 'İğrenç ve alçakça' olarak yorumladı. Saldırının hemen ardından Çelik ailesini ziyaret ettiğini anlatan Öztürk, 'Bu tür saldırılar kime olursa olsun iğrenç ve alçakçadır. Bugün burada binlerce insan ırkçılığa karşı bir araya geldi. Bu güzel bir hareket. Irkçılıkla ancak el ele vererek mücadele edebiliriz. Ayrıca polisin aileye yönelik yanlış uygulamaları da var. Ben şu anda onları araştırıyorum. Meclis açılınca da bunu gündeme taşıyacağım' dedi.

'İLLA YANMAMIZ MI GEREK'
Kendileri için düzenlenen destek yürüyüşünde yer alan 61 yaşındaki Necip Çelik, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. 'Almanya'da artık yalnız değiliz' diye Çelik Türkiye'den de gelen desteğin kendisini çok mutlu edip cesaret verdiğini anlattı. Saldırganların cezalarını çekmelerini isteyen Necip Çelik, 'Adamlar resmen bizi diri diri yakmak istedi. Bunu cezası olmazsa neyin cezası olacak. Irkçılar birilerini öldürmek zorunda mı. Bu ülkede içinde 9 kişinin bulunduğu bir evi ateşe vermenin cezası yok mu. Onların ceza alması için ölmemiz mi gerekiyor' diye konuştu.

OLAY NASIL OLMUŞTU
Bremen'de 30 Temmuz gecesi 11 kişinin yaşadığı Çelik ailesinin evi komşuları tarafından molotof kokteyli atılarak yakılmak istenmişti. Biri bayan 4 kişi olan saldırganlar evi yakmakla kalmayıp evin giriş kapısının camlarını da ellerindeki sopalarla kırmışlardı. Saldırganlar yakalanmış ama polis tarafından tekrar serbest bırakılmıştı. (focushaber)