Bulgaristan'da 41. hükümetin istifası parlamento tarafından kabul edildi. Hükümetin istifa kararı mecliste dört saat süren tartışmalar sonucu 209'a karşı 5 oyla kabul edildi. 1 kişi de çekimser oy kullandı. Öte yandan Borisov, Türk lidere yönelik 'suikast' suçlamasında bulundu.

Başbakan Boyko Borisov ise oylamaya katılmak yerine parlamento önünde toplanan binden fazla taraftarına hitap etmeyi tercih etti. İçlerinde Borisov'un birkaç gün önce teşvikleri verdiği çiftçiler de vardı. Traktörlerle meclis önüne gelen köylüler, destek için korna çaldı. Sağduyunun hakim olabilmesi için çağrıda bulunan Borisov, herkesin evine olaysız bir şekilde dönmesini istedi. Halk “Boyko, Boyko” tezahüratlarını eksik etmezken, başbakanın konuşmasından sonra dağılmaya başladı. Çiftçilerle Tarım Bakanı Miroslav Naydenov da görüştü.

BORİSOV'DAN SUİKAST ÇIKIŞI

Oylamadan sonra mecliste yer altı dünyasıyla ilgili bağlantıları olduğu ile suçlanan Borisov, sürpriz bir şekilde kendisine son genel seçimlerde suikast organize edildiğini ve bunun arkasında da Hak ve Özgürlükler Hareketi Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın olduğunu öne sürdü. Borisov konuşmasında “Siz sınırı aştığınız için şunu söylemeden geçemeyeceğim. Resmi bir evrakta uluslararası suç örgütlerine ciddi bir darbe indirdiğim için bana karşı organize edilen bir suikast olduğu yazılı. Bu evrakta azmettiren kişinin Ahmet Doğan diye bahsediyor” sözlerine yer verdi. Daha sonra HÖH lideri Lütvi Mestan'a dönerek bu evrakın gerçek olup olmadığını araştırmak için komisyon kurmasını tavsiye etti.

Borisov'un bu sözlerine cevap veren Mestan, ülkenin bir etnik kargaşaya sürüklenme çabalarının olduğunu söyledi. Mestan "Eğer Borisov'un sözleri doğru olsaydı, şimdiye kadar Doğan çoktan tutuklanmış ve gereken işlemler yapılmış olmalıydı. Bulgaristan'da etnik modelin mimarı olan Ahmed Doğan'ın isminin kararlanmasını kınıyorum” dedi. (Vatan)