ABD polisi, Boston Maratonu'nın bitiş çizgisine yakın bir bölgede düzenlenen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan bombaların, 2010 yılında New York'taki saldırıda kullanılan bomba gibi düdüklü tencere içerisine konulduğunu belirledi.

ABD'nin Boston kentinde önceki gün düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor.

3 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili başlatılan incelemelerde, kullanılan bombanın düdüklü tencerelere konulduğu belirlendi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, saldırganların bomba yapmak için 6 litrelik düdüklü tencere kullandıklarını söyledi. Patlayıcı madde doldurulan düdüklü tencerelerin, daha sonra içlerinde metal parçaları ve çivi bulunan siyah, spor çantaların içine yerleştirildikleri belirlendi.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından Temmuz 2010'da yayımlanan bir rapora göre, bu tür bombalar, genellikle Afganistan, Hindistan, Nepal ve Pakistan'da kullanılıyor.

Mayıs 2010'da New York'taki Times Meydanı'na bırakılan 3 patlayıcıdan biri de düdüklü tencereye konulmuştu. Bombanın erken fark edilmesi üzerine olay, herhangi bir can kaybı yaşanmadan atlatılmıştı.

TALİBAN ÜSTLENMEDİ

Times Meydanı'ndaki saldırı girişimini üstlenen Taliban, Boston'daki saldırıyla hiçbir bağlantısının olmadığını ileri sürdü.

17 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Öte yandan yetkililer, saldırının ardından 176 kişinin kentteki hastanelere kaldırıldığını, 17 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Boston Çocuk Hastanesi Travma Merkezi Müdürü David Mooney, yaralı çocukların vücudundan metal parçaları çıkardıklarını söyledi.

Mooney, bacağından yaralı 2 kız çocuğunun durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

4 KİŞİNİN BACAĞI KESİLDİ

Saldırının ardından 31 yaralının gönderildiği Massachusetts Hastanesi'nin yetkilileri ise 4 kişinin bacağını kesmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Boston'da Yurtseverler Günü kutlamaları çerçevesinde yaklaşık 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, biri 8 yaşında 3 kişinin ölümüne, 176 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. (Gazeteport)