Nijerya'da Boko Haram örgütünün Gubio kasabasına düzenlediği saldırıda 37 kişi öldü. Boko Haram 400 evi de yaktı. Kasabadaki korucular Boko Haram'ın 8 camiyi de yıktığını söyledi.

AFP'nin yerel görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre, Boko Haram üyeleri haftasonunda kamyonlar ve motorsıkletlere Borno'nun başkenti Maiduguri'ye 95 kilometre uzaklıktaki kasabaya saldırdı.  Kasabadaki koruculardan Bukar Mondama, "Teröristler 37 kişiyi öldürdü. ikisi daha çocuktu" dedi. Mondama, korucuların futbol oynarken baskına uğradıklarını anlatırken, "400 evi yok ettiler, 8 camiyi ve 4 okulu yıktılar. Yerel hükümet binasıyla 22 aracı da yaktılar" dedi.

Borno valisi, yerel halkın zararlarının tazmin edileceği sözü verirken, "Sizi koruyacağız, teröristler asla kazanamayacak." dedi.

Boko Haram geçen yıl da Gubio'ya saldırmış ancak saldırı korucular ve ordu tarafından geri püskürtülmüştü.

Boko Haram, altı yıldır Nijerya'nın kuzeydoğusunda İslam devleti kurmak için savaşıyor. Örgüt Suriye ve Irak'taki IŞİD'e bağlılık yemini etmiş durumda.

Bu altı yılda çatışmalarda 15 bin kişi hayatını kaybederken, 1,5 milyon kişi de evini terketmek zorunda kaldı.  (Al Jazeera Türk)